EkoBlog: EkoBlog na Avanturi Zelembaća

Promeniti životne navike, izgleda kao stvar koju je veoma teško učiniti… Za starije ljude često, ispostavlja se, i nemoguće. Imajući u vidu ove poteškoće Ana Svilar,  master inženjer zaštite životne sredine iz Pančeva, zaključila je da je efikasnije stvarati dobre navike, a ne menjati loše. Upravo iz tog razloga odlučila se da energiju posveti radu sa generacijom koja poseduje ogroman potencijal da budućnost menja nabolje… našom decom.

Kao kulminacija Anine borbe za bolje sutra nastala je Avantura Zelembaća, edukativna radionica iz oblasti biologije, ekologije i zaštite životne sredine namenjena deci predškolskog i školskog uzrasta. Ono po čemu je Avantura Zelembaća posebna, jeste način na koji se deci prenosi znanje i predočava njihova uloga u životnoj sredini. Zelembaći su superheroji, a njihov zadatak je da sačuvaju planetu koristeći samo njima svojstvene supermoći. Ovaj koncept omogućava deci da ozbiljno shvate značaj očuvanja životne sredine, ali i da konstantno kroz igru i zabavu uče i usvajaju nova saznanja.

Kao jedan od gostiju na najnovijoj Avanturi u nizu, održanoj na prostoru oglednog dobra Poljoprivrednog Fakulteta iz Zemuna, u centru za ribarstvo i primenjenu hidrobiologiju „Mali Dunav“ na Radmilovcu našao se i EkoBlog. U narednim pasusima pokušaću da vam prenesem atmosferu Avanture Zelembaća kojoj sam i sam prisutvovao.

Ceo tekst pogledajte na EkoBlog